Om

Historia

Det startade som en galen idé om att vandra med ett konferensgäng på Snöskor  upp till Älgtjurens fäste. Vi medlemmar i Trapperservice har ju sedan länge arbetat med många olika slags konferensaktiviteter och nu ville vi hitta något nytt för vintersäsongen. Rättvik vid Siljan i Dalarna har ju så mycket att visa, bara man ger sig ut i naturen. Och vi älskar att få hjälpa till och vara värd.

I kontakter med Snöskofabrikanter 2009 så myntades idén om att likt södra Europa starta ett Snöskorace. Under 1 timme på en bastuflotte  i Siljan så var hela idén på god väg.

Via den vana och starka samarbete som finns på orten kring festivalarrangemang, så antog vi utmaningen att bli den första ”riktiga” tävlingen i denna nya vintersport i Norden, och även att utveckla Snöskosporten som en ny och  bred allmän vinersport i Sverige!

Arrangörer är turismorganisationen Trapperservice tillsammans med idrottsklubben IK Jarl i Rättvik och Siljans Långskrinnare, i ett brett samarbete med företag, kommun och boendeorganisationen Visit Rättvik, där alla gillar att dra sitt strå till stacken när det ska skapas fest!

2013 – Scandinavian Snowshoe Tour

På initiative av Siljan Snowshoe Race håller en ny utveckling inom snöskolöpning på att ske. Under vintern 2013 har vi ordnat Scandinavian Snowshoe Tour. Vi hoppas med denna expansion få fler inspirerade att prova på snöskolöpning, oavsett om det är för tävling eller för nöjes skull.

Plats för Scandinatvian Snowshoe Tour är:

  • Rättvik och Bruksvallarna (Sverige)
  • Savalen och Os-Hummelfjell (Norge)

2014 Siljan World Championships

Vi är glada att meddela att vi kommer arrangera 2014 ISSF World Snowshoe Championships som kommer att ta plats i Rättvik, Sweden 31 januari – 1 februari 2014.

2015 Rättvik Winter Triathlon – för första gången i Sverige enligt nytt format

Vi vill stolt presentera att vi lanserar Rättvik Winter Triathlon i centrala delarna av Rättvik –  för första gången i Sverige i det nya formater från ITU. Innehållande Snöskor 6 km – Skridskor 12 km och Skidor skate/stakning 8 km. Samma dag som Siljan Snowshoe Race  31 januari – med start 12.oo  Tävlingarna är sanktionerade av Sv. Triathlonförbundet

Huvudsponsor


Vi har en passion för de produkter vi tillverkar. Vi undersöker, designar och testar våra snöskor i de hårdaste vinterförhållandena för att skapa högpresterande, tillförlitliga och sköna snöskor för entusiaster som vägrar att ta det lugnt vid eldstaden när naturen är täckt i vinterskrud.

Sponsring

Är du intresserad av att sponsra oss? Läs mer på vår sponsorsida och kontakta oss gärna.

Se även nuvarande sponsorer.

Senaste på Facebook

Karta

Starten sker vid Långbryggans fäste

Besök även

Besök även

För mer information om resmål värda att besöka i vår närhet, besök gärna turistmal.se.