Rättviks kommun

Ligger mitt i Dalarna i mitten av Sverige. Den består av centrala samhället, men är utbredd med skog, sjöar och byar. De största byarna är Vikarbyn, Furudal, Boda Kyrkby, Gärdsjöbyarna och Söderås. Nämnas ska även Finnmarkerna med välbekanta Bingsjö känt för sin spelmanstämma. Rättvik är Sveriges 43:e kommun (av 290) i yta med en areal på 2 137,79 km² . Befolkningsmängden är 10 795 invånare (juni 201113) varav det i de centrala delarna bor ca: 5 000 människor.

Rättvik är känt som turistort och för sina evenemang. Rättviks marknad, Midsommar, Dalhalla, Musik vid Siljan, DalaTravet, Classic Car Week och nu på vintern Siljan Snowshoe Festival är några att nämna.

Rättviks näringsliv

kännetecknas av drivkraften från hundratals entreprenörer och småföretag. Människor som lever och vill verka inom kommunen har skapat sin egen arbetsplats med hjälp av sin egen kreativitet och andras. Detta har lagt grund för en tradition av entreprenörskap och genomförandekraft som lever bland ortens företag. De större branscherna i kommunen är turism, handel, träindustri samt jord – och skogsbruk. Näringslivet utgörs även av företag som är specialister inom exempelvis teknik, konstruktion och grafisk design.

Dalarnas närmaste idrottskommun

Vi är mycket stolta över att vara en komplett kommun för sport och friluftsliv.

Rättvik erbjuder genom bland annat sitt föreningsliv ett stort och brett utbud av olika aktiviteter. Möjlighet finns att bedriva de flesta bollsporter liksom ett flertal individuella idrotter.

Fina anläggningar och närheten till naturen ger mycket goda möjligheter till friluftsliv och rekreation, och kombinationen med väl tillgodosedda behov för mat och logi, gör Rättviksbygden väl lämpad för läger- och kursverksamhet.

Aktiviteter i centrala Rättvik

1 200 meter sandstrand. Bandy, inomhus. Baseboll. Boule. Bowlinghall. Brukshundklubb. Bågskytte. Båthamn. Fiske. Folkhälsospår. Fotboll, konstgräs. Gocart. Golfbana, 18 hål. Gymnastik. Handboll. Hockey. Innebandy. Isjakt. Judo. Kajak- och kanoting. Karate. Körhall för hästar. Långfärdsskridskor. Motionsspår. Mountainbike. Naturreservat. Orientering. Paintball. Ridhus. Rodd. Sommarrodelbana. Rättvik Arena. Segling. Simhall. Skateboard. Skidspår. Slalombacke. Snöskoleder. Tennis. Trav. Vandringsleder. Volleyboll. Windsurfing.

Längre cykelleder, vandringsleder, längdskidspår och ridleder har start/mål Rättvik.

Källa

Rattvik.se

Huvudsponsor


Vi har en passion för de produkter vi tillverkar. Vi undersöker, designar och testar våra snöskor i de hårdaste vinterförhållandena för att skapa högpresterande, tillförlitliga och sköna snöskor för entusiaster som vägrar att ta det lugnt vid eldstaden när naturen är täckt i vinterskrud.

Sponsring

Är du intresserad av att sponsra oss? Läs mer på vår sponsorsida och kontakta oss gärna.

Se även nuvarande sponsorer.

Senaste på Facebook

Karta

Starten sker vid Långbryggans fäste

Besök även

Besök även

För mer information om resmål värda att besöka i vår närhet, besök gärna turistmal.se.